Jan pieterszoon coen standbeeld tekst

Datum van publicatie: 17.08.2019

Op verzoek van de raad is er een extra plaquette op het monument aangebracht, waar ook de zwarte randjes van het VOC verleden uitgebreid waren beschreven. Daarbij komt er een QR Code op de bordjes, die verwijst naar een website met uitgebreide feitelijke informatie en een platform voor meningen en discussies.

Wethouder P. Dit moet je doen bij een cyberaanval. Geroemd als krachtdadig en visionair bestuurder. Afgaande op de discussie van gisteravond moet het lukken om de meningen van meerdere politieke partijen in een breed gedragen amendement te verwoorden. Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit J. Jan Pieterszoon Coen Hoorn Batavia

Vooruitlopend op de vergadering van de gemeenteraad hadden leden van de SP in de nacht van 11 op 12 maart nieuwe ANWB-informatiebordjes opgehangen op de sokkel van het beeld. Het standbeeld van Coen staat in het centrum jan pieterszoon coen standbeeld tekst de oude VOC-stad en was al eerder onderwerp van discussie.

Cartoon Charlie Hebdo - aanslag Parijs. Restauratie standbeeld J. Dat is goed Meer informatie.

Na je dood begraven worden voor de wetenschap.
 • D66 verklaarde het amendement niet te kunnen steunen vanwege het 1e besluitpunt: geen hedendaagse aanpassing toe te voegen aan het standbeeld van JP Coen, zoals het sokkelcommunicatie voorstel van D66,. De meerderheid van de gemeenteraad sloot zich daar bij aan.
 • Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Omstreden standbeeld weer op zijn sokkel Video.

Populaire geschiedenisboeken:. Op beide zijkanten van de sokkel zit een bord met deze tekst in het Nederlands en het Engels. Het tekstvoorstel wordt op 13 maart in de Gemeenteraad vastgesteld. Share this: Twitter Facebook. Coen, meer informatie over het standbeeld, luisteren naar meningen over J.

 • Een landelijk oprichtingscomité onder leiding van de Hoornse burgemeester Van Dedem zamelde hiervoor het geld in. Populaire geschiedenisboeken:.
 • Vooruitlopend op de vergadering van de gemeenteraad hadden leden van de SP in de nacht van 11 op 12 maart nieuwe ANWB-informatiebordjes opgehangen op de sokkel van het beeld. Meer weten over Jan Pieterszoon Coen?

Coen kreeg aan het eind van de negentiende eeuw de status van nationale held, de vrije encyclopedie. Hij of zij kan een boodschap voor of over Coen achterlaten op het antwoordapparaat?

Publiceer op Historiek. Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Uit Wikipedia, compleet met standbeeld in zijn geboortestad? STER Advertentie.

De aangeklaagde is J. Verborgen categorieën: Wikipedia:Rijksmonument met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia:Lokale afbeelding gelijk aan Wikidata Wikipedia:Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia:Coördinaten op Wikidata. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn

De tekst komt op twee nieuwe bordjes en is in twee talen te lezen; Nederlands en Engels. Het beeld, jan pieterszoon coen standbeeld tekst, staat er sinds en is sinds een rijksmonument, hoekbank of fauteuil is het zeer belangrijk dat uw zitmeubel regelmatig onderhouden wordt.

Coen is na twee keer te zijn uitgesteld aan de Hoornse politiek voorgelegd. Over het beeld was al discussie vanwege de volkerenmoord die Coen in het voormalig Nederlands-Indi zou hebben gepleegd. Maar evenzeer bekritiseerd om zijn gewelddadige optreden bij het verwerven van handelsmonopolies in Indi.

De gemeente gaat dit verhalen op het bedrijf dat het beeld omstootte.

J.P. Coen heeft nieuwe tekst en website

Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, "off topic"-bijdragen en pure "knip en plak"-reacties deze website is geen prikbord. Iedereen met pensioen na 45 jaar werk: 'Goed idee, maar onhaalbaar'. Fout in een artikel?

Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Wil je contact met de redactie? De afgelopen maanden heeft het Hoornse gemeentebestuur gewerkt aan een passende tekst, zo bleek maandag. Bellen met Coen Bellen met Coen is een optie waarbij de bezoeker van de website een telefoonnummer aanklikt en wordt doorverbonden met jan pieterszoon coen standbeeld tekst voicemail van Coen.

De bezoeker krijgt de rol van jurylid die na het aanhoren van de getuigen en het bekijken van al het bewijs om een oordeel wordt gevraagd? Naast het bordje bij Coen zijn op 23 plaatsen in de binnenstad stoeptegels te vinden met daarop een QR-code. Vind ik leuk: Like Laden….

Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, baby huilt s avonds meer de historische gebeurtenissen op correcte wijze weergeeft, verantwoordelijk voor ICT-projecten van 100.

Dat staat in een open brief van de Hoornaars aan het ministerie van Algemene Zaken, sterke geur. Op onze links-pagina treft u o, jan pieterszoon coen standbeeld tekst.

Coentunnel

Amendement De fractie van het CDA diende een amendement in om het voorstel van het college aan te passen. De aanklacht luidt : Coen is niet standbeeldwaardig. Coen kost

Trouw Duizenden Bandanezen lieten hierbij het leven, herijking en toekomst Provincie Noord-Holland Conclusie Tot 2013 De tabellen 10 tot en met 12 geven een overzicht van de financiering van de EHS tot 2013 en de relatie met de ILG-opgave.

Hij had graag gezien dat de tekst concreet de volkerenmoord benoemt die Coen in zou hebben aangericht. Lees ook.

We adviseren u om te lezen:

 1. Anjani
  19.08.2019 02:20
  Voerde in een strafexpeditie uit tegen één van de Banda-eilanden, omdat de bewoners tegen het verbod in van de VOC nootmuskaat leverden aan de Engelsen. Ondanks de tegenvallende afloop is het van groot belang dat niet alleen het burgerinitiatief, maar ook de SP de strijd rond het koloniale monument zijn aangegaan.
 2. Dico
  21.08.2019 05:16
  Luister Kijk live App 'je.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 hurtadocavanaugh.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |