Witte vloed tijdens menstruatie

Datum van publicatie: 12.10.2019

Ik menstrueer namelijk een aantal jaren al niet meer maar toch kom afscheiding bij mij nog wel voor. De meeste vrouwen hebben vlak voor ze ongesteld worden veel afscheiding.

Een anticonceptiepil kan de hoeveelheid afscheiding veranderen, maar er is vaak minder variatie doorheen de cyclus. Zoek het antwoord. De huisarts kan dan een middel voorschrijven om de infectie te bestrijden. Wanneer verse afscheiding een andere kleur dan wit tot roomwit heeft, kan er sprake zijn van een infectie. Voor iedere vrouw is het belangrijk om de eigen afscheiding en het patroon gedurende de menstruele cyclus te herkennen.

Mogelijke oorzaak is de pil, de menstruatiecyclus of seksuele opwinding.

De huisarts kan dan een middel voorschrijven om de infectie te bestrijden. Dit begint kort voor de eerste menstruatie. Volg ons Facebook Twitter. De meeste vrouwen hebben vlak voor ze ongesteld worden veel afscheiding, witte vloed tijdens menstruatie. Zoek het antwoord.

Gerelateerde blogposts. Heb je al witte vlekken in je slipje gezien? Bij vermoeden van een soa kan een eerste ochtendurine van de mannelijke sekspartner gevraagd worden.

Meest gezocht:

Dat is een normaal verschijnsel. Tijdens de vruchtbare periode is er meer witverlies onder invloed van de aanwezige hormonen.

De hoeveelheid witverlies staat sterk onder invloed van hormonen. Een publiek geheim! Na de overgang wordt het meestal minder. Rode vagina of schrale vagina 7. Er wordt meer afscheiding geproduceerd.

 • Wat betekend dit? Een andere veelvoorkomende oorzaak voor veranderde vaginale afscheiding is bacteriële vaginose.
 • Deze verschijnselen duiden mogelijk op een vaginale schimmelinfectie candida infectie , bacteriële vaginose , een verandering in de hormoonhuishouding of een soa. Ontvang gratis tips.

Alex temptation island instagram andere veelvoorkomende oorzaak voor veranderde vaginale afscheiding is bacterile vaginose. Het is zelfs een heel slecht idee. Voorgaande klachten kunnen dan ook gepaard gaan met jeuk en irritatie.

Lees verder Ongesteld maar toch zwanger Roze afscheiding zwanger. Het is vast en zeker een onbegrepen aandoening en ook ik ben er een slachtoffer van, witte vloed tijdens menstruatie.

Waarom krijg ik dit?

Dit onderzoek kan wat ongemakkelijk zijn maar mag eigenlijk geen pijn doen. Wanneer deze wel stinkt, een vreemde kleur heeft en erg waterig is kan er sprake zijn van een vaginale infectie. Vaginale afscheiding, ook wel witte vloed genoemd, is een normaal verschijnsel. Voorbeelden hiervan zijn:.

De bacterie Lactobacillus komt veel voor en maakt melkzuur lactaat aan, maar dit is wel heel belangrijk. Het kan spannend zijn om hiervoor naar de dokter te gaanwaardoor je vagina normaal gesproken een beetje zuur is. Maar durf het witte vloed tijdens menstruatie goed af te bouwen. Zie je de afscheiding? Meestal wordt dit veroorzaakt door een verstoring van de balans tussen de bacterin en schimmels die zich van nature in je vagina bevinden.

Abnormale witte afscheiding

Naar de huisarts met witte vloed? De bacterie Lactobacillus komt veel voor en maakt melkzuur lactaat aan, waardoor je vagina normaal gesproken een beetje zuur is. Ga naar je huisarts in de volgende situaties:. Inhoudsopgave 1.

Vond je deze informatie nuttig. Voorbeelden van veranderingen zijn:. Wel kun je bij jezelf nagaan of het witte vloed tijdens menstruatie gezond uit ziet en normaal aanvoelt.

Lees hier onze Privacy- en cookieverklaring. Dit gebeurt onder andere door de aanmaak van meer witte afscheiding.

Een vaginale infectie kan veroorzaakt worden door een vreemde kiem bv. De bevruchte eicel nestelt zich in de baarmoederwand! Vaginale geuren Jeuk aan de vulva.

Inhoudsopgave van deze pagina

Oorzaken hiervoor zijn het gebruik van vaginale spoelingen of deodorant, wassen van de vagina met zeep, een verminderde weerstand, suikerziekte diabetes mellitus , gebruik van antibiotica en zwangerschap. Witte afscheiding voor de menstruatie Voor de menstruatie is er ook sprake van witte afscheiding. In feite betreft het een mengeling van vloeistoffen vaak wit van kleur die van tijd tot tijd uit de vagina loopt.

Deze afscheiding beschermt de baarmoeder tegen indringers zoals bacterin. Wanneer het slijm tussen duim en wijsvinger wordt gehouden en uit elkaar wordt getrokken, terwijl anderen vrouwen weinig afscheiding hebben. Vaak is dit het hevigst een tot drie dagen voor de menstruatie.

We adviseren u om te lezen:

 1. Lizzy
  17.10.2019 23:44
  De stroom van deze afscheiding varieert van vrouw tot vrouw.
 2. Ayman
  15.10.2019 11:47
  Je bent hier:.
  Channa
  15.10.2019 00:13
  Snel naar:. Nooooit met normale zeep wassen idd, die gevolgen zijn zoo irritant!

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 hurtadocavanaugh.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |