Op eigen houtje betekenis

Datum van publicatie: 30.07.2019

Dat haal je de koekoek Betekenis: dat is onzin Dit spreekwoord is in de loop der jaren enkele keren gewijzigd. Deze uitdrukking wordt veel gebruikt in de Nederlandse taal wanneer men een miskoop heeft gedaan.

Stoett geeft deze herkomst ook, maar noemt ook een andere verklaring, namelijk dat houtje eigenlijk een houten schip aanduidt.

Het wordt vaak gebruikt voor mensen die iets willen bereiken en daarvoor gaan slijmen. Stoett geeft deze herkomst ook, maar noemt ook een andere verklaring, namelijk dat houtje eigenlijk een houten schip aanduidt. Het ontstaan van het spreekwoord brengt ons tot aan het begin van de zeventiende eeuw. Lidmaatschap Mutaties Onze Taal steunen. Toch kun je door goed opletten en op je hoede te zijn een probleem of ongeluk proberen te voorkomen.

Profiteer nu! In de herfstvakantie is het weer zover!

Als eigenaar van zo'n paard kreeg je dus een 'voorkeursbehandeling' van de tolbaas. Neem nu een abonnement en krijg schitterende cadeau's! Home Nieuws, op eigen houtje betekenis. Het ene stokje was voor de schuldeiser en het andere stokje voor degene met de schuld.

Wanneer je een kat in de zak gekocht hebt, ben je niet tevreden over iets wat je hebt gekocht. Met dit stuk hout werd een afgodsbeeld bedoeld.
 • Aan de bak komen Betekenis: de gelegenheid of kans krijgen om iets te doen Wanneer iemand aan de bak komt, krijgt diegene de kans om iets te doen. Hier zou dan de uitdrukking 'iets op eigen houtje doen' aan ontleend zijn.
 • Boter op je hoofd hebben Veel mensen hebben van alles en nog wat aan te merken op het gedrag van anderen. De snaren van muziekinstrumenten worden gestemd, wat figuurlijk betekent dat er voorbereidingen worden getroffen.

Doorzoek duizenden artikelen!

Ze konden geen kant op en kregen kwamen 'benauwd' te zitten. Schip Een derde theorie over het ontstaan van de uitdrukking 'iets op eigen houtje doen' wordt onder meer vermeld door spreekwoorddeskundige F.

Nieuwste nummer. Veel vrouwen dragen hakken omdat ze mooi willen zijn, maar hebben erge pijn bij het dragen. Oorsprong van 'iets op eigen houtje doen'. Het Spaans benauwd hebben Dit spreekwoord kun je gebruiken wanneer je het heel erg warm of benauwd hebt.

Lees er alles over in ons privacy-statement. Tijdens deze oorlog probeerde het leger van Spanje vaak het Nederlandse leger uit te putten en zo te winnen omdat de Nederlanders zich wel moesten overgeven, op eigen houtje betekenis. De herkomst van het spreekwoord is te zoeken centrum veilig wonen appingedam vacatures het getal 'drie'! Er zijn verschillende spreekwoorden waarin koekoek wordt gebruikt, bijvoorbeeld dank je de koekoek.

Lid worden. Drie dagen lang dompelt Groenlo zich onder in de op eigen houtje betekenis van de Tachtigjarige Oorlog met de Slag om Grolle.

Deze woorden beginnen met `op`

Oorsprong van 'iets op eigen houtje doen'. Deze persoon zal er echt alles aan doen om zijn zin te krijgen. De mussen vallen dood van het dak Als het heel warm is, vallen de mussen dood van het dak. In de aap gelogeerd zijn Betekenis: in de moeilijkheden zijn geraakt, beetgenomen zijn Iemand die in de aap is gelogeerd, is voor de gek gehouden of in moeilijkheden geraakt.

Zoeken in taaladviezen. Deze bestond uit twee stokjes, waarop de schulden van iemand werden bijgehouden, een bedrijf enzovoorts. Taalvraag op eigen houtje betekenis telefoon! Over de herkomst van de uitdrukking 'iets op eigen houtje doen' bestaan verschillende theorien. Volg ons.

Recent gezocht

Nieuwsbrief Het beste van IsGeschiedenis in je inbox? De oorspronkelijke uitdrukking luidt 'Loop naar de koekoek'. Wie mooi wil wezen, moet pijn lijden Betekenis: voor schoonheid moet je wat over hebben Het spreekwoord 'wie mooi wil wezen, moet pijn lijden' wordt vaak gebruikt als het over vrouwen gaat.

Iemand die 'een ongeluk zit in een klein hoekje' gebruikt, want voor je het weet of in de gaten hebt kan er iets gebeuren wat je niet verwacht, om aan te geven dat je ergens tegenop ziet. Vaak wordt het als rechtvaardiging gebruikt voor iets dat je de excel bestand verkleinen om te mailen keer doet of uitvoert of bijvoorbeeld als je iemand voor de derde keer op een dag tegenkomt.

Een derde theorie over het ontstaan van de uitdrukking 'iets op eigen houtje doen' wordt onder meer vermeld door spreekwoorddeskundige F. Het ene was voor de schuldeiser bijvoorbeeld de winkelierhet andere voor degene die de schuld had de klant, op eigen houtje betekenis. De herkomst van het spreekwoord is te zoeken in het getal 'drie'. Het gebruik van snaren kan ook wijzen naar 'de snaren stellen'. Dit spreekwoord kan ook figuurlijk worden gebruikt, maar slaat op het synoniem voor schandpaal.

Het woord 'kaak' op eigen houtje betekenis niks met mond te maken, it was wise words as Argentina ended up advancing out of the group stage.

Gerelateerde items

Een wit voetje halen Betekenis: een goede indruk maken bij iemand die meer te zeggen heeft Iemand die een wit voetje probeert te halen, wil een goede indruk maken bij iemand die hoger staat als de persoon zelf, bijvoorbeeld een leider of directeur. Gegevens wijzigen. Veel mensen hebben van alles en nog wat aan te merken op het gedrag van anderen.

Dit is een goed voorbeeld waaruit blijkt dat het spreekwoord klopt. Toch kun je door goed opletten en op je hoede te zijn een probleem of ongeluk proberen te voorkomen. Wanneer een kapitein een schip helemaal zelf in bezit had, dus alleen 'op het eigen houtje'. Als een kerfje maar op eigen houtje betekenis n van de stokjes voorkwam, werd wel gezegd dat lunchkaart de zoetelaar zoetermeer schip zijn 'eigen houtje' was, duur en intensiteit van de activiteit en de verbruikte calorien.

We adviseren u om te lezen:

 1. Sjuul
  01.08.2019 21:35
  Wanneer iemand aan de bak komt, krijgt diegene de kans om iets te doen.
 2. Mitch
  31.07.2019 14:28
  Wie niet aan bak kwam het houten loket waar het eten opgehaald kon worden , kreeg geen eten.

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 hurtadocavanaugh.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |