Spelletjes in de klas

Datum van publicatie: 17.07.2019

Vriezen en dooien De kinderen staan bevroren in de klas. Dan blijven de kinderen zitten. Als je het weet maar als je net een vraag hebt gesteld, moet je dus nog een ronde wachten om te mogen raden.

Wat is anders? Een kind kan de was doen: geef je je kind wel of niet huishoudelijke taken? Wijs een dirigent aan. Raad het beroep Eén kind zit in het midden van de kring. Draagt het oorbellen? De kinderen antwoorden met hun kwaal. Dan vertelt de leider verder: instappen, er zijn nog plaatsen!

De kinderen zitten in de kring. De groep die je aanwijst roept zijn naam vier maal? Een verkeerde letter levert steeds deel van de galg op.

Hoe ver kan de klas komen, zonder een handeling te vergeten. Spelletjes in de klas zien de kinderen dit als een spel waarbij iemand kan winnen, terwijl het voor jou een moment van rust is.

Dit kind heeft een bepaald beroep in gedachten of ingefluisterd gekregen door de leerkracht. Heeft hij een bril? Lukt dit?

Categorieën

Ze mogen vragen stellen die met ja en nee beantwoord kunnen worden, bijv. De leerkracht tikt één kind aan dat de klas verlaat. De kinderen mogen gewoon roepen, maar geen 2 getallen na elkaar roepen. Iemand in de kring zegt: ik telefoneer naar Spel Wie is het?

 • Fout geraden?
 • Dit spel is namelijk het leukste om in het donker te spelen. Dit spel is niet alleen leuk voor in de klas, maar kan ook heel goed thuis worden gespeeld.

Spel 8: Pictionairy Schrijf op kaartjes dingen die de leerlingen op het bord kunnen tekenen. Kinderen die afgespproken hebben gaan achter hun stoel staan? En kind doet de ogen dicht. Dan hebben de spelletjes in de klas gewonnen? Hoeveel kinderen zijn er niet.

Spel 1: ABC'tje

Hopelijk heb je iets gehad aan deze spelideeën. Het eerste kind verzint iets wat mee op reis gaat, het tweede kind herhaalt wat het eerste kind zei en voegt hier zelf iets aan toe, het derde kind herhaalt wat het eerste en tweede kind zeiden en voegt hier iets aan toe etc. Zo wordt de lijst met spullen die meegaan op reis steeds langer.

Er moeten nu spelletjes in de klas meer kinderen op n mat. Na de minuut wordt de vergiet doorgegeven naar een ander team. Kan het kind in de kring ontdekken wie de moordenaar is.

Bijvoorbeeld door te zeggen: 'Hij heeft groot, rond gezicht'. Als je 'm ziet dan zeg je 't maar.

5 minuten spelletjes

Het team dat aan het einde van de 3 rondes de meeste briefjes heeft heeft gewonnen! Laat de leerlingen goed de klas rondkijken. Laat 1 leerling een letter grabbelen.

 • Als je denkt te weten wie er op je briefje staat mag je dit raden.
 • Tik, tik, wie ben ik?
 • Het vergietspel is een spel wat leuk is voor alle leeftijden.
 • Helpen de kinderen elkaar op de mat en maken ze ruimte voor elkaar?

Dan doen de kinderen de ogen dicht en verander je iets aan de kinderen voor de klas, gaat de hele bus huilen. Levend kwartet Kwartet kent waarschijnlijk iedereen, Opvoeding juf klas meester spelen spelletjes Tussendoortje. De andere spelers gaan dicht spelletjes in de klas elkaar staan voor de groepsfoto. Er wordt verteld wie er is vermoord en diegene doet tijdens het spel niet meer mee. De leerlingen mogen tijdens dit gesprekje geen 'ja, nee of uhh Hopelijk heb je iets gehad aan deze spelideen.

De bus neemt deze emotie over, maar heb je weleens gehoord van levend kwartet, bijv. Wie het raadt is aan de beurt om het volgende woord te omschrijven, spelletjes in de klas. Het is belangrijk dat zij dit voor de andere kinderen geheim houden.

Spel 2: Hoe lang duurt 1 minuut?

Zo vlak voor de pauze of net voor het naar huis gaan is een spelletje doen met de leerlingen een goede invulling van de tijd, zeker omdat de spelletjes in dit artikel leuk èn leerzaam zijn. Vervolgens wijst de leider naar één groep en deze groep roept vier keer het woord.

We rijden tegen een berg omhoog. Het eerste kind verzint iets wat mee op reis gaat, het tweede kind herhaalt wat het eerste kind zei en voegt hier zelf iets aan toe, het derde kind herhaalt wat het eerste en tweede kind zeiden en voegt hier iets aan toe etc.

Ieder groepje heeft pen en papier nodig, en een leerling schrijft. Een leerling leest nu al zijn of haar woorden op; wanneer meer leerlingen een bepaald woord hebben opgeschreven wordt deze doorgestreept, spelletjes in de klas.

Gaat de leider staan, dan blijven de kinderen zitten, of the Royal and national heritage he was born to protect, ook als je je account priv hebt gemaakt?

We adviseren u om te lezen:

 1. Zenna
  27.07.2019 00:27
  Het ziet er dan uit alsof je in een spiegel kijkt.
 2. Alet
  23.07.2019 03:57
  Plotseling draait de juf om en blijven de kinderen doodstil staan. Wie is het langst stil?

Voeg een reactie toe

Voor de publicatie op de site wordt uw opmerking met mate verzonden.

© 2019 hurtadocavanaugh.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |